torsdag 6 februari 2014

Nu kollegiebloggar vi!

Det bubblar i lärarkåren av många olika anledningar. Nya begrepp, forskningsrapporter och alla åsikter om skolan gör att vi känner att vi är i rörelse. Cirkelmodellen, interaktion, learning study, kollegial handledning, lesson study, formativ bedömning, RU...

Ibland säger vi PHU, men för det mesta säger vi WOW! Frågan är hur vi vill förhålla oss i denna process? Det finns mycket att inspireras av, men vi kan inte börja med allt.

För att skapa en möjlighet att nå framgång i skolutveckling mot högre måluppfyllelse vet vi att alla måste vara delaktiga på ett eller annat sätt. Skolan rymmer en enorm kompetens som vi måste ta till vara på. Denna blogg vill vi ska fungera som ett forum för diskussion och inspiration oss kollegor emellan. För att försöka fånga upp åt vilket håll vi drar  har vi arbetat fram en enkät, som kommer ut inom det närmsta. Vi hoppas att alla tar sig tid att besvara den, så att vi får en bred grund att utgå ifrån.

Att arbeta språkutvecklande är givet. Språkrådet på skolan är på gång och vi vill gärna stötta deras arbete.

Väl mött!
Jenny & Johanna
    

4 kommentarer:

 1. Tjusigt!
  Kul att se att ni är igång med bloggen!
  Ser framemot allt allt klokt ni kommer att säga...
  // Piroska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Piroska!
   Jag skulle vilja säga: Allt klokt alla pedagoger har att säga för det är ju det som är meningen med den här bloggen.

   Radera
 2. Bra ide att ha en personalblogg. Hoppas att vi alla får loss tummen och ser möjligheter med denna nya kommunikationsväg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är på hugget och ser möjligheterna med en gemensam kommunikationsväg för hela verksamheten!

   Radera